1.1.2012

Molleux aux chocolat -löllö suklaakakku




Ihana, pehmeä, voimakkaan suklainen kakku, sulaa suussa ja lautasella. Tämä helppo resepti tekee leipojasta kuin leipojasta huipputaitajan.


Tarvitset

200g talous suklaata
200g sokeria
6 munaa
200g voita + n.40g voiteluun
2rkl vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoa
korppujauhoja

Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset omiin  suurehkoihin kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaaleaksi vaahdoksi(ks. kuva alla). Lisää 2 rkl jauhoja kokoajan vatkaten. Lisää haalea suklaa-voi-seos pikkuhiljaa kokoajan vatkaten. Pese vatkaimet huolella ja kuivaa. Vatkaa valkuainen omassa kulhossaan kovahkoksi vaahdoksi, kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä kukkuloita (ks. kuva alla). Lisää loput sokerit vähitellen kokoajan vatkaten. Vatkaa vaahto marenkivaahdoksi, kunnes vaahto tiivistyy ja siitä muodostuu teräviä huippuja (ks. kuva). Sekoita lastalla ensin puolet valkuaisvaahdosta tehokkaasti suklaataikinan joukkoon ja sekoita sitten loput vaahdosta nostellen varovasti joukkoon. Marenkivaahto saa jäädä kokkareiksi taikinan sekaan. Voitele syvä kakkuvuoka ja ripottele päälle korppujauhoja. Kaada taikina vuokaan niin, että reunoista jää ainakin 2cm esille kohoamista varten. 180c ja 35-40min. Kun kakku on hieman laskeutunut , kumoa kakku vuoassaan tarjoiluastialle. Nosta vuoka pois kuitenkin vasta kakun jäähdyttyä, jottei sula suklaa valu yli reunojen. Voit tehdä myös pieniä fondant suklaajälkiruokia käyttämällä pikkumuotteja. Silloin kakut ovat uunissa vain 10-15min. Pikkufondantit tarjoillaan kuumana vaniljajäätelön kera.
Vaihekuvia näet lukemalla lisää alta.





Keltuais-vaahto on valmis, kun se on muuttunut vaaleaksi ja vatkaimesta jää poimuja.


Sokeri lisätään valkuaisvaahtoon, kun se on kovettunut ja vatkaimesta jää pehmeitä huippuja.


Valkuaisvaahto on valmis, kun koostumus on tiivistynyt ja huiput ovat teräviä.

1 kommentti:

Sonja kirjoitti...

Nam ihanaa!!!:) kokeilen heti huomenna kun meen kaverille!;)
www.sonjasmile.blogspot.fi