torstai 26. tammikuuta 2012

Mustaherukka-kookosjuustokakku







Mustaherukka on lempi -marjani. Usein, kun etsin jotain uutta leivottavaa tartun näihin mustaherukka -resepteihin.   Tuunasin perus -juustokakkureseptin makuni mukaan ja lopputulos oli pehmeästi kookoksen makuinen mustaherukkajuustokakku. Jos et pidä kookoksesta, voita vaihataa kookoskerman tavalliseksi kermaksi ja vispata sen kevyeksi vaahdoksi ennen muiden ainesten lisäämistä. 


Pohja:
300g g suklaakeksejä
150 g voita

Mousse

1,5dl kookoskermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g creme fraiche
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g mustaherukoita
7 liivatelehteä
0,5 dl vettä


 Murskaa digestivekeksit. Helppo tapa on laittaa keksit muovipussin sisään ja hakata keksit kauhalla muruiksi. Sulata voi ja sekoita se murujen sekaan kulhossa.
 Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele muruseos pohjaksi leivinpaperin päälle.
 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada kookoskerma kulhoon ja lisää sekaan tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja soseutetut mustaherukat, vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kuumenna vesi kattilassa kuumaksi ja liuota liivatteet veteen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää se sitten mustaherukkaseokseen tasaisesti lorottaen ja kokoajan vatkaten.
 Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli. 

1 kommentti:

elina kirjoitti...

Nam! Tätä on ihan pakko kokeilla! olen mustaviinmarjojen suurkuluttaja, maustamattoman jugurtin kera.