maanantai 2. tammikuuta 2012

Kanaa uunissa.


Tänään, toimeliaan päivän päätteksi kaivattiin jotain kunnon ruokaa. Tämä helppo, mutta herkullinen ruoka on koko perheen suosikki. Kanankoivet katosivat alta aika yksikön, puhumattakaan mehukkaista tomaateista ja paahtuneista valkosipuleista. Kaveriksi keitin kierremakaroneja voilla maustettuna. Kokojyväriisikin sopii kanan kanssa erinomaisesti.




Tarvitset

Koipi/ hlö
Kokonaisia tomaatteja
4 sipulia
8 valkosipulin kynttä
2 isoa porkkanaa
oliiviöljyä
merisuolaa
valkopippuria
tuoretta basilikaa ja/tai yrttimausteseosta
parmesanraastetta

Paista koivet pinnaltaa ruskeiksi öliiviöljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Murskaa veitsellä ja pilko 3 valkosipulin kynttä. Leikkaa puoliksi sipulit. Leikkaa porkkanat neljään.
Asettele pinnaltaan paistuneet koivet vuokaan. Ripottele päälle ja lomaan kasvikset ja 5 valkosipulin kynttä kuorineen. Lorauta oliiviöljyä kasvisten päälle, ripottele hieman suolaa, yrttejä ja raasta parmesan juustoa koipien päälle. Laita uuniin n.40min.(riippuen koipien koosta) 220c.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana, hyvä, herkullinen ja helppo.

Riikka kirjoitti...

Tätähän on kokeiltava heti!