perjantai 20. tammikuuta 2012

Uunifeta ja paahdetut kasvikset



Tässä on yksi lempi kasvisruoistani! Ihan parasta näin talvikoleilla keleillä. Uunifeta -idean sain Kreetan matkaltamme. Kreikkalaisessa yössä, terassilla, hiekkarannalla nautittu uuni-feta teki lähtemättömän vaikutuksen.


Annos riittää noin viidelle-kuudelle.
Kasviksia varten tarvitset:
1 iso bataatti
6 perunaa
puolikas lanttu
1 paprika
6 porkkanaa
3 sipulia
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
Kuori bataatti, sipuli, porkkanat ja lanttu. Leikkaa kaikki kasvikset isoiksi lohkoiksi isoon kulhoon. Lorauta päälle reilusti oliiviöljyä, karkeaa merisuolaa ja mustapippuria. Sekoita juureksia niin, että öljy ja mausteet leviävät kaikkien kasvisten pinnalle.
Levitä kasvikset uuninpellille leivinpaperin päälle ja laita uuniin ylätasolle. 200c n. 40-60 min. Riippuen lohkojen koosta.



Uunifetaa varten tarvitset:
2 fetapalaa
1 tomaattimurska
4 rkl tomaattipyrettä
4 kynttä valkosipulia
provence yrttiseosta
mustaa pippuria
Sekoita kulhossa tomaattimurska ja pyree. Murskaa ja pilko valkosipulit ja sekoita joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttiseoksella.
Laita uuniin , alatasolle 200c n. 30min


Tämän reseptin kokosin kirjoitus-asuun Mtv3.fi/koto -sivustolle viime syksynä.


3 kommenttia:

Terttu kirjoitti...

Kiitos tästä(kin) hyvästä reseptistä! Herkullisia ovat myös tarinat ohjeiden taustalla:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, meilläkin maistui. Olen kokeillut jo lähes kaikkia ruokaohjeitasi ja aion myös jatkossakin :) päivi

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli todella hyvää! Kiitos reseptistä.