6.1.2012

Lasagne






Helppo, mutta hieman aikaa vievä Lasagne, on terveellinen ja täyttävä perusruoka ja miksei sovi myös päivällisvieraille. Lasagnea kannattaa tehdä kerralla enemmän, jotta osan voi pakastaa valmiisiin annospaloihin, vaikka koululaisen välipalaksi tai sellaisen päivän päivälliseksi, jolloin ei jaksa kokata yhtään mitään. Tämä resepti muuntuu helposti myös kasvisruoaksi.
Valmistamiseen menee noin 40 min. +uuni.

5en hengen päivälliselle ja saman verran pakkaseen tarvitset:

Iso uunivuoka
400g sika-nauta jauhelihaa
2prk tomaattimurskaa
2 sipulia
4 isoa kynttä valkosipulia
1/2 kesäkurpitsa
8 herkkusientä
suolaa
valkopippuria
mustapippuria
province yrttisekoitusta
oliiviöljyä

7dl  maitoa
40g voita
3rkl vehnäjauhpa
n.300g emmental -raastetta

pakkaus lasagnelevyjä

Pilko sipulit, valkosipulit, kesäkurpitsa ja herkkusienet.
Kuullota sipulit kasarissa oliiviöljyssä, kunnes osa sipuleista paahtuu reunoiltaan ( tuo makuun hieman voimakkaampaa paahtuneen makua)


Lisää jauheliha. Lisää n. tl suolaa ja hieman valkopippuria maun mukaan. Anna jauhelihan ruskistua. Lisää joukkoon muut vihannekset. Anna vihannesten kuullottua ja lisää tomaattimurska ja yrttiseos. Anna kastikkeen muhia kannen alla keskilämmöllä puolisen tuntia, jonka jälkeen poista kansi ja anna nesteen haihtua eli maun tiivistyä, eikä lasagnesta tule turhan vetinen vrt. kuvat.

Tee juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Sekoita vispilällä, älä anna palaa. Kun jauhot ovat turvonneet lisää maitoa 2dl kerrallaan, jotta maito ehtii lämmetä ja suurustua kokoajan sekoittaen, ettei seos pala pohjaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi 200g juustoraastetta kokoajan sekoittaen. Kun juusto on kokonaan sulanut ota kattila pois liedeltä.

Kaada vuokaan juustokastiketta niin, että pohja peittyy. aseta lasagnelevyt vuoan pohjalle niin, että ne peittävät koko pohjan. Limittäin voi hyvin laittaa ja levyjä voi muotoilla, jos vuoka on soikea. Sitten 1-2cm kerros tomaatikastiketta. Lorauta päälle juustokastiketta. Asettele uusi kerros lasagnelevyjä. Tomaattikastike, juustokastike, levyt ja viimeiseksi päälle loput juustokastikkeet. Sirottele päälle loput juustoraasteet ja laita uuniin 225c 35-45min. Lasagne on valmis, kun pinta on keskiruskea ja levyt ovat pehmenneet ja kupruilevat.

Jos hakuat tehdä kasvis version, lisää jauhelihan sijaan toinen polikas kesäkurpitsaa ja lisää herkkusieniä. Munakoisokin sopii mainiosti. Juustokastikkeeseen voi halutessaan sulattaa vuohenjuustoa, niin perus lasagnen makuun tulee hieman jotain uutta.



Kuullota sipulit kasarissa oliiviöljyssä, kunnes osa sipuleista paahtuu reunoiltaan ( tuo makuun hieman voimakkaampaa paahtuneen makua)



Anna kastikkeen muhia kannen alla keskilämmöllä puolisen tuntia, jonka jälkeen poista kansi ja anna nesteen haihtua eli maun tiivistyä, eikä lasagnesta tule turhan vetinen vrt. kuvat.





Kaada vuokaan juustokastiketta niin, että pohja peittyy. aseta lasagnelevyt vuoan pohjalle niin, että ne peittävät koko pohjan. Limittäin voi hyvin laittaa ja levyjä voi muotoilla, jos vuoka on soikea. Sitten 1-2cm kerros tomaatikastiketta. Lorauta päälle juustokastiketta. 


1 kommentti:

iina kirjoitti...

Eksyin blogiisi sattumalta googlen kautta etsiessäni "jotain uutta" lempiruokaani lasagneen. Reseptisi menee huomenna kokeiluun, kun on kerrankin tulossa kylään päivällisvieraita. Toivotaan että seurueen lapsetkin tykkää... Blogisi ulkoasu on hieno, tekstit ja kuvat tunnelmallisia, tuli selattua koko reseptihistoria läpi. :)