perjantai 13. tammikuuta 2012

Järkyttävän hyvät skonssit



Rakas ystäväni tuli brunssille. Sävelsin skonssit kotona olevista aineksista ja ystäväni toi juustot.
Kyllä meidän kelpasi...
Taikinaa riitti 12 skonssiin, tehtynä kiinteissä muffinivuoissa. Puolet taikinasta jäi vielä seuraavana aamuna paistettavaksi. Skonssit ovat parhaimmillaan heti uunista tultuaan.




Tarvitset

6dl vehnäjauhoja
3dl sämpyläjauhoja (graham tai spelttikin varmasti käy)
2dl kaurahiutaleita
1,5 dl murskattuja cachew -pähkinöitä
150g pehmeää voita
3dl maitoa
1dl aurinkokouivattuja tomaatteja
6 tl leivinjauhetta
1,5dl parmesan -juustoa
2tl merisuolaa

Sekoita kuivat aineet, suola, pähkinät ja lopuksi tomaatit. Kaada sekaan pehmeäksi sulanut voi (ei siis kokonaan sulanut). Nypi taikina tasaisen rakeiseksi. Lisää parmesan -juusto sekaan. Kaada sekaan maito ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Annostele skonssit muffinssivuokiin ja Laita uuniin 225c ja 15 min.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Pakkomust kokeilla. Todella houkuttelevan näköisiä.

Prisca kirjoitti...

Oli kyllä tpdella hyviä... yllätyin itsekin. Vaikka joukkoon tuli sämpyläjauhoa ja pähkinöitä, niin skonsseista tui silti kuohkeita ja hyviä...