perjantai 29. marraskuuta 2013

Feta pinaattipiirakka






Pienistä salaattipinaateista saa ihanan raikkaan piirakan ja rukiinen pohja antaa ryhtiä piirakan maulle.

Pohja

2dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruisleseitä
1 tl suolaa
100g voita
1 rkl vettä

Täyte

2 rkl creme fraiche
1,5 dl kermaa
1 muna
suola
mustapippuri
200g Patros fetaa
1 kourallinen mietoa juustoraastetta (kuten valmis pizzaraaste)
n.70 g pikkupinaatinlehtiä

Päälle vielä

Pinaatinlehtiä
Tomaattiviipaleita
1,5 dl kermaa
1 muna
suolaa
mustapippuria

pohja 200c 10min
piirakka 220c 25 min

Nypi pehmennyt voi jauhojen sekaan, kunnes muodostuu muruseos. Lisää vesi ja muodosta taikinasta pallo. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Vatkaa muna, kerma, creme fraiche ja mausteet. Lisää pilkottu valkosipuli ja murennettu fetajuusto, sekä juustoraaste. Sekoita vasta ihan lopuksi joukkoon pinaatit varovasti nostellen.

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paina pohjaan reikiä haarukalla. Laita pohja uunin esipaistumaan 10 min 200c.

Kaada täyte vuokaan. Koristele pinaatinlehdillä ja tomaatilla. Sekoita kerma, muna ja mausteet ja kaada seos tasaisesti piirakan päälle. Paista piirakka 220c 20-25 min.

5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tätä kokeilen varmasti. Kiitos kun jaat niin hyviä reseptejä. Olen testannut jo monia ja aina ovat olleet hyviä!

Prisca kirjoitti...

Onpa kiva kuulla!

Kaisa kirjoitti...

Aivan mainiota oli tämäkin!

Prisca kirjoitti...

Hahaa! Kiva että tykkäsit!

Prisca kirjoitti...

Hahaa! Kiva että tykkäsit!