tiistai 19. marraskuuta 2013

Pehmeä valkosipuli-jugurttikastike ja onnistumisen ilo






Rakastan valkosipulia ja laittaisin sitä kaikkialle. Makaronilaatikko taitaa olla ainoita ruokia johon en sitä laita. Vaikka täytyy myöntää, että joka kerta tehdessäni tuota lasteni lempiherkkua, harkitsen asiaa.

Minut valtaa säännöllisesti uuniperunahimo ja vietän pitkiäkin hetkiä miettien uuniperunan kaveriksi sopivia kastikkeita/täytteitä. Lemppareitani ovat aurajuustotäyte ja tonnikalatäyte kermaviilillä ja creme fraichella. Nyt ei kotona ollut kumpaakaan, joten se pakotti hieman kokeilemaan.

Tämä pehmeän valkosipulinen jogurttikastike ylitti kaikki odotukseni.

Tarvitset
1,5dl turkkilaista jugurttia
1 rkl majoneesia
1 kokonainen valkosipuli
sormisuolaa
valkosipulirouhetta
mustapippuria
1/2 limen mehu

Leikkaa valkosipulista "hattu" pois ja laita uuniin 200c n. 35 min.
Kun valkosipuli on hieman haalennut, purista sen sisus ulos astiaan. Muussaa valkosipuli haarukalla tasaiseksi. Lisää jogurtti, majoneesi, limen mehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. 

Ihanat uuniperunat

Rosamunda perunoita 1,5-2/hlö
oliiviöljyä
merisuolaa

Leikkaa perunan pintaan veitsellä risti. Sivele perunat oliiviöljyllä ja hiero pintaan suolaa. Laita perunat leivinpaperille pellille.
Laita uunin n. 40 min. 200c

Ei kommentteja: