tiistai 26. marraskuuta 2013

Makaronilaatikko. Perus.





Arkiviikkojen pelastus! Lasten ehdoton herkku!
Etenkin kun mies on keikoilla, on makaronilaatikko parasta mitä kukaan on keksinyt: se on halpaa, sitä voi tehdä paljon kerralla ja lapset syövät sitä mukisematta useamman päivän peräkkäin. 
Itse pidän makaronilaatikosta seuraavana päivänä, paistettuna voilla pannussa, kotitekoisen ketsupin kera. Nyt se oli loppu. Tyydyin Heinziin.

Tässä minun reseptini joka kodin klassikosta:

4:lle n.kolmeksi päiväksi.

400g sika-nautajauhelihaa
3 sipulia
n. 600g täysjyvä makaronia
2 dl kermaa
3 dl maitoa
2 kananmunaa
lihaliemikuutio
suolaa 
valkopippuria
250g Emmental juustoraastetta

Keitä makaronit lihaliemessä (n.7min. ei liian löysiksi). Pilko sipuli pieniksi. Paista sipuli ja jauheliha täysin kypsäksi, jopa hieman rapeaksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Sekoita muna-kerma-maitoseos vispilällä tasaiseksi, mausta suolalla ja valkopippurilla. Valuta makaronit ja kaada isoon uunivuokaan, laita jauhelihat sekaan ja sekoita. Ripottele sekaan puolet juustoraasteesta ja sekoita. Kaada vuokaan muna-kerma-maitoseos. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Uunin keskitasolle, 35 min. 220c


Ei kommentteja: