perjantai 8. marraskuuta 2013

Viikonlopun aamiaispatonki




Herkkuahan siitä tuli. Mielessäni on jo pitkään pyörinyt ajatus kokeilla uunivalmis -patongin tuunausta.
Jääkaappin antimet eivät antaneet tälläkertaa myöten mielikuvitukselle, mutta perusasioista on aina hyvä aloittaa.

Uunivalmis patonki
1 iso tomaatti
n. 1,5 dl juustoraastetta
yrttimaustetta
mustapippuria
oliiviöljyö
valkosipulin kynsi

Leikkaa paistamattomaan patonkiin viiltoja poikittain n. 3cm välein. Noin puoleen väliin patongin paksuudesta. Kaada patongin päälle oliiviöljyä ja anna sen valua viiltoihin. Hiero kuorittua, pinnasta hieman rikottua valkosipulinkynttä leivän pintaan. Työnnä väleihin juustoraastetta ja sirottele päälle mausteet. Leikkaa tomaatista puolikkaita viipaleita ja työnnä viipaleet lopuksi leivän väleihin.Paista uunissa patongin ohjeiden mukaan +n. 5 min.

Ei kommentteja: