torstai 2. helmikuuta 2012

Kasvispizza




Herkullinen pizza on nopea tehdä ja kotiin leviää ihana tuoksu... Pellillisestä riittää monelle. Ihan loistoruoka, kun taloon onkin yht'äkkiä kertynyt useampikin nälkäinen suu.
Jos teen pizzaa ihan vain lapsille, niin teen kyllä jauhelihapizzan. Paistan jauhelihan ja sirottelen alle sipulia ja herkkusieniä. Päälle tomaattirinkuloita ja tietysti juustoa.

Varastan aina muutaman palan pelliltä säilöön pakkaseen, välipalaksi tai evääksi lapsille.

Pohja:
5dl lämmintä vettä
50g hiivaa
n. 10dl jauhoja
suolaa
öljyä 2rkl

jos haluat tehdä myös leipää käytä 8dl vettä ja jauhoja n.14dl ja hiivaa 75g (hunajaisen leivän ohje seuraavassa postauksessa).

Tomaattikastike:
Tomaattimurskaa 1prk
tomaattipyre 3rkl
valkosipuli 3-4 kynttä
suola 2tl
pippuri pari hyppysellistä

Täytteet:
emmental -juustoraaste
herkkusieniä, tuoreita
artisokkaa, purkista
aurinkokuivattuja tomaatteja
vihreitä oliiveja
sipulia

Tee tomaattikastike. Sekoita tomaattimurskan sekaan pyree ja mausteet.

Lämmitä vesi. Murenna sekaan hiiva ja sulata se sekittamalla veden joukkoon. Lisää öljy ja suolaa. Lisää jauhot pikkuhiljaa ja, kun taikina on liian paksua vispilälle, siirry käsin vaivaamiseen. Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhosta vaivatessa. Kaulitse taikina pellille, leivinpaperille. Levitä tomaattikastike pohjalle ja sirottele päälle täytteet. Lopuksi sirottele päälle juusto. Uuniin n.15min 220c



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Näistä aineksista ei voi tulla kuin herkkua :): Olen juuri tekemässä tätä pizzaa ja jäin miettimään, että eikö tomaattikastiketta keitetä lainkaan ja eikö taikinaa kohoteta?

Terveisin jauhojen keskeltä, Jonna

Anonyymi kirjoitti...

Tein pizzan sanatarkasti ohjeen mukaan ja voi veljet. Parasta pizzaa, mitä olen ikinä tehnyt. Iso kiitos ohjeesta!

Jonna