torstai 21. maaliskuuta 2013

Ravioleja!!!!






Näistä tuli niin hyviä! Ja pastan tekeminen on niin helppoa! Suosittelen. Raviolien tekemiseen ei välttämättä edes tarvita pastakonetta.
Tässä lemppari sitruunaraviolien ohje. Kevään Kotoliving -lehdessä (lehtipisteistä) on lisää ideoita pastan värjäämiseen ja maustamiseen, sekä pari herkullista kastikereseptiäkin.


1-2 annosta

1,8dl durum vehnäjauhoja
1muna
1tl suolaa
1/2rkl oliiviöljyä

1/2 sitruunan kuoret

Täyte
1-2 annokseen

100g Ricotta juustoa
1 puska Tuore basilicaa
Merisuolaa
Mustapippuria 


Kaada jauhot työtasolle ja muotoile keskelle kolo munia varten.
Riko munat jauhojen keskelle.
Lisää suola, öljy ja mauste. Tässä tapauksessa 1/2 sitruunan kuoret.
Sekoita seos varovasti rikki haarukalla. Sekoita haarukalla pyörivin liikkein, jotta jauhot pikkuhiljaa sekoittuvat munien joukkoon.
Kun seos on liian paksu haarukkatyöskentelyyn,
Ota kädet käyttöön. Vaivaa noin. 10min.
Lisää jauhoa tarvittaessa.
Tee taikinasta pallo anna olla n.20 min muovikelmuun käärittynä.

Tee täyte ravioleille:
Sekoita ricottaan silputtu yrtti ja mausteet.

Siirrä taikina jauhotetulle alustalle.
Vaivaa taikinaa lisää, kunnes se on tasainen ja taipuisa lisäten tarvittaessa hieman jauhoja.

Kaulitse taikina n. Kahden-kolmen millimetrin paksuiseksi. Leikkaa taikinasta pyörylöitä, vaikka lasia apuna käyttäen.
Laita täytettä teelusikallinen pyörylän keskelle. Kastele sormenpää veteen ja kastele pyörylän puolikas reuna ja paina reunat yhteen puolikuun muotoiseksi ravioliksi. Reunat voi koristella taikinaleikkurilla.




2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Miten paistat raviolit? Laitatko oliiviöljyä/voita vielä raviolien päälle?

Terkuin Anu

Prisca kirjoitti...

No voi hyvänen aika... Sehän unohtui kokonaan! Eli raviolit keitetään kiehuvassa vedessä, johon on lisätty suolaa ja oliiviöljyä n.4min