torstai 25. lokakuuta 2012

Sitruunainen uunilohi




Ihanan raikas, mutta pehmeän kermainen. Taas yksi täydellinen syys -uuniruoka.

Tarvitset

Lohifileetä
1 sipuli
1 sitruuna
1prk creme fraichea
1/2dl kermaa
merisuolaa
valkopippuria

Tee näin
Leikkaa sipulit rinkuloiksi. Lorauta vuoan pohjalle oliiviöljyä, sirottele pohjalle sipulit ja aseta lohi. Pese sitruuna huolella. Raasta sitruunan kuori lohen päälle ja vuoan pohjalle. Leikkaa sitruuna siivuiksi ja laita niitä lohen päälle sekä vuoan pohjalle.
Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 200c. Aika riippuu fileen koosta. Kun lohi on kypsynyt 20-30 min. Lisää lohen päälle kerma ja yksi rkl creme fraichea lohen päälle ja kaksi vuoan pohjalle. Poista folio ja anna kalan kypsyä valmiiksi.
Tarjoa riisin kanssa.



1 kommentti:

Jenny kirjoitti...

Kiitos, että jaat reseptejäsi! Tänään meillä tarjoillaan lohta.