perjantai 19. lokakuuta 2012

Flan pâtissier



Tyypillinen ranskalainen välipala ja jälkiruokakin. 
Grand Père in luona saa joka päivä jälkiruokaa. Välillä kahtakin lajia. Se on Grand Pére in tapa kertoa, että välittää.

Tämä on tällainen hyvinkin tuhti pannukakun ja juustokakun välimuoto.
Vaniljainen Flan, olkaa hyvät.





Pohja:

4,5dl jauhoja
150g voita (huoneenlämpöistä. Pehmennyttä, ei sulanutta)
1/2tl suolaa
3rkl sokeria
8cl haaleaa vettä

1l kevytmaitoa
4 munaa
1,7dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
1,25dl maizenaa
1vaniljatanko (puolita ja raavi veitsellä siemenet, jotka käytetään taikinassa)


Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi se sormenpäillä jauhojen sekaan huolella, kunnes seos on karkearakenteisen jauhon näköistä. Lisää vesi ja vaivaa taikinasta käsin tasainen taikina, joka pysyy kasassa pallon muodossa.
Voitele syvähkö vuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Painele pohjaan reikiä haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin. Lämmitä uuni 180c.



Vatkaa munat, 1dl maitoa ja maizena (sekoita maizena ensin maitoon).
Kaada loput maidot kattilaan. Lisää vaniljasokeri, sokeri ja vaniljatangon siemenet, sekä tanko. 
Kuumenna seosta vispaten. Kun seos on kiehahtanut, kaada se kokoajan vispaten munaseoksen sekaan. Käännä liesi hiljaiselle. Kaada koko seos kattilaan. Sekoita kokoajan puukauhalla. Anna seoksen lämmetä hetki kokoajan sekoittaen, kunnes seos sakenee hieman (tarttuu pakuhkona kerroksena puukauhaan). Poista vaniljatanko.
Kaada seos vuokaan (pohjan päälle).
Laita vuoka uuniin 45-60min. 180c. Jos Flan ruskistuu liikaa pinnaltaan, peitä se foliolla loppuajaksi.







Ei kommentteja: