tiistai 16. lokakuuta 2012

Kanaa Baskilaisittain



Syksyinen ja sateinen ilta vaati jotain lämpöistä ja mausteista.
Jääkaapista löytyi kanafileitä, joten kaivon taas esille isäni reseptit ja sieltä löytyi tämä ihanan höyryävä kanaresepti.
Tein kesymmän version kanafileillä, vain vihreällä paprikalla(koska muuta ei jääkaapista löytynyt) ja 1/4 chilillä.
Tässä kuitenkin originaali resepti:

Poulet à la Baquaise

Tarvitset:
Kokonainen broileri, paloiteltuna neljään tai kuuteen
1prk Tomaattimurskaa
2 kypsää tomaattia
2-3 sipulia
3-4 valkosipulin kynttä
2 vihreää chiliä ilman siemeniä
oliiviöljyä
vehnäjauhoa
timjami, laakerinlehtiä2, suola, valkopippuri

Leikkaa sipulit ja tomaatit reiluiksi paloiksi, silppua valkosipuli. Kuullota sipulit ja paprika kasarissa tai wokissa. Lisää tomaattikuutiot ja murska. Silppua timjami. Mausta. Anna muhia n.30min.
Kaada lautaselle jauhoja ja suolaa. Pyörittele broilerinpalat jauho-suolaseoksessa. Laita palat paistumaan paistinpannulle pieneen määrään oliiviöljyä, kunnes broilerinpalat ovat pinnoiltaan ruskistuneet ja hieman kypsyneetkin.
Lisää broilerinpalat tomaattikastikkeeseen ja anna muhia n. puoli tuntia.
Tarjoa riisin tai papujen kanssa.


4 kommenttia:

Jenny kirjoitti...

Vastaus, mitä meillä tänään syötäisiin -kysymykseeni. Kiitos. Kanat paistuvat pannulla ja soosi muhii.

Prisca kirjoitti...

Hauskaa! Toivottavasti maistuu... meille maistui ainakin!

Anonyymi kirjoitti...

Voiko tässä ohjeessa käyttää broileria, meilläpäin ei aina ole kanaa saatavilla. No, joskus on pakastettuja kanoja, mutta harvemmin niitäkään.

Prisca kirjoitti...

Tottakai! Tuo kana -sana taitaa olla lapsus. Vaihdankin sen heti broileriin... Kiitos huomiosta.