lauantai 4. helmikuuta 2012

Hunajainen ja pähkinäinen leipä.




Tämän leivän tein, kun olin yliarvioinut pizzapohjataikinan menekkiä syntymäpäiväjuhlia järjestäessäni. Pizzataikinaa jäi leivän verran, joten lisäsin taikinaan 2rkl hunajaa ja murskattuja cachew -pähkinöitä, sekä hieman isorakeista merisuolaa.

Tee taikina alla oevan pizzapohjan ohjeen mukaan. Jos teet pelkän leivän, tee taikina 3dl aan vettä. Murskaa pähkinät. Lisää taikinaan 2rkl hunajaa ja pähkinät, sekä merisuolaa 2tl. Kaada taikina jauhotetulle leivinpaperille pellille. Muotile hieman. Laita uuniin 200c ja n. 20-30min.

Mikään ei tuoksu eikä maistu paremmalta kuin tuore, itsetehty leipä!

1 kommentti:

Sirpa kirjoitti...

Kiitos ihanasta blogista! Löysin tänne Auringon ja kuun kautta, ja nytpä jo tulee joka päivä käytyä kurkkaamassa, mitä uutta täällä on. Tarinat reseptien takana ovat hurmaavia, ja muutama resepteistäkin on jo testattu. Erityisesti brioche oli meillä kauppansa tekevä, kuinkas muuten, kolmen herkkukertun koplassa. :-D