sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Astetta herkullisemmat pihvit

Joskus ostan valmiiksi pakattuja pihvejä. Se on helppoa, nopeaa ja lapset tykkää. Oikeasti tekisi mieli ostaa ihanaa sisäfileetä, mutta siihen ei aina ole varaa. Hienoa sisäfileetä lihatiskiltä  me ostamme, kun valmistamme oikein harkitun aterian. Kastikkeet ja pari erilaista lisuketta. Tai kesäisin, kun lisukkeena on vain salaatti. Pakattua sisäfileetä ei kannata ostaa.

Olen pitkiä aikoja lasten kanssa yksin, kun mies on keikoilla, joten huolettomat ateriat ovat valttia minun arjessani ja viikonloppuisinkin. Pihvien kanssa syömme usein uunissa paahdettuja perunoita ja vihreää salaattia.

Erityisen hyvää lehtipihveistä saa parilla pikku niksillä -parilla salaisella raaka-aineella ja tietysti oikealla paistotekniikalla.

Erityisen hyvät pihvit
neljälle

4 lehtipihviä
loraus oliiviöljyä
n. ruokalusikallinen voita
hyppysellinen suolaa/pihvi/puoli
2 valkosipulin kynttä
2 oksaa rosmariinia
n. neljä oksaa timjamia
valkopippuria myllystä maun mukaan

Ota pihvit ajoissa huoneenlämpöön 1/2 h-1 h ennen paistamista, riippuen pihvien paksuudesta (paksun sisäfileen ottaisin huoneenlämpöön kaksi tuntia aikaisemmin). Jos haluat, nuiji pihvit lihanuijalla ohuemmiksi. Etenkin pakattu liha on hyvä nuijia mureaksi.

Murskaa valkosipulit veitsen kyljellä ja kuori ne. Hienonna yrtit.
Lorauta pannun pohjalle oliiviöljyä ja kuumenna pannu. Lisää voi ja anna sen sulaa.
Laita valkosipulit pannulle. Laita pihvit paistumaan.
Anna pihvien paistua rauhassa yhdeltä puolelta, kunnes liha näyttää olevan kypsynyt heman alle puoleen väliin paksuudestaan.
Mausta hyppysellisellä suolaa ja ripottele yrtit pannulle. Käännä pihvit ja suolaa paistunut pinta. Anna paistua kauniin väriseksi (kun pihvistä nousee pintaan nestettä, se on medium-kypsä) mausta pippurilla ja nosta pihvit isolle lautaselle vetäytymään, laita päälle kattilankansi tai foliota ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Erityisen hyvää on pannulle jäävä kastike, joten älä kaada sitä pois.


Ei kommentteja: