2.12.2015

Omenaiset joulutortut Tatin






Blogissani on aiemmin jo ollut tämä samainen idea, mutta arkisena herkkupalana. Unelmien Talo&Koti -lehti pyysi minulta jotain jouluista reseptiä kirjastani ja päätin tuunata omenakolmiot Tatin joulutortuiksi.

Tämä on hyvä vaihtoehto etenkin niille, jotka eivät pidä luumuhillosta tai niille, jotka ovat niin joulutorttufriikkejä, että paistavat niitä harva se ilta. Nämä omenaiset tortut ovat kivaa vaihtelua, eikä täytteen tekemisessä todellakaan nokka kauaa tuhise. Omenoiden karamellisoiminen tuo täytteeseen kivan lisän, joka ei jää luumumarmeladin varjoon. Ei laisinkaan.

Omenaiset joulutortut
10 kpl

5 kpl torttutaikinalevyjä
3 kpl Granny Smith -omenaa
25 g voita
1 1/2 dl sokeria
½ tl kanelia
n. 1,5 dl mantelilastuja
1 muna
tomusokeria viimeistelyyn

Ota taikinalevyt sulamaan ja laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Kuori omenat ja pilko pieniksi kuutioiksi.
Laita voi paistinpannulle ja kaada sokeri sekaan.
Anna voin ja sokerin sulaa pannulla, lisää omenat ja paista 10-15 minuuttia kovalla lämmöllä, kunnes sokeri on karamellisoitunut, omenat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Lisää mausteeksi kaneli.

Leikkaa taikinalevyistä muotilla ympyröitä ja  painele niistä käsin hieman suurempia.
Laita ympyrän toisen puoliskon keskelle ruokalusikallinen omenasosetta, ripottele päälle mantelilastuja ja paina taikina kiinni puoliympyräksi. Voitele kolmiot kananmunalla, ripottele päälle vielä manteleita ja laita uuniin pellille, leivinpaperin päälle noin 12 minuutiksi. Koristele lopuksi tomusokerilla.






7 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Hei! Lämpöiset onnittelut kirjasta! Ihanaa, iloitsen puolestasi! En ole saanut kirjaa vielä käsiini, mutta toivottavasti pian!

Selina kirjoitti...

En pidä alkuunkaan periteisistä joulutortuista, mutta nämä kuulostavat ihanilta. Karamellisoituneilla omenilla, voitaikinalla ja paahdetuilla manteiella ei voi koskaan mennä vikaan...

Onnea kirjan johdosta, se on ihana!

Prisca kirjoitti...

Kiitos Satu, kirja on otettu todella lempeästi vastaan. Tuntuu todella hyvältä.
Selina, nonni! Tässä sulle täydelliset joutlutortut. Mahtavaa!

Satu kirjoitti...

Prisca, kirja on hurmaava!

Prisca kirjoitti...

Voi! Kiitos satu!

Maria kirjoitti...

Sain kirjan juuri joulun aikaan ja tykkään kovasti!Kiitos mammankin pääsystä kuvamatkalle suloisiin tunnelmiin.Croissant taikina odottaa huomista uunissa oloa.😊 Kaikkea hyvää sinulle.mamma maria

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Me nähtiin sielä blogikoulutuksessa kuun alussa, jos muistat? Kerroin että toivon joululahjaksi sun kirjaa, ja sen sainkin. Tänään ehdin sitä kunnolla selata, ja voi vitsi se on ihana!
Ihanat kuvat, selkeät ohjeet... Pelkäsin että olisi liian hankalia mulle, mutta pyh. Montakin reseptiä haluisin heti kokeilla, jopa itse tarte tatinia.
Just tässä blogiinkin kirjoittelen sun kirjasta. ;)

Kivaa vuodenvaihdetta sinne!