torstai 20. helmikuuta 2014

Tofua Japanilaisittain ja Thaimaalainen kastike









Välillä on sellaisia arkipäiviä, että aikaa jää jostain kumman syystä sen verran, että voi keskittyä ruuan äärellä näpertelyyn. Minun on jo pitkään tehnyt mieli kokeilla tempuraa. Nyt kun kaapissa oli tofua, jonka olin jo edellisenä päivänä laittanut marinadiin, sain syyn kokeilla tätä herkkua. Nihkeäksi jääneen päivällisen jälkeen oli kiva napostella jotain ruokaisaa.


Tempura -friteeratut tofut
(iltapalaksi tai alkupaloiksi neljälle)

Marinoidut tofut

250g maustamatonta tofua (valmiiksi marinoidulla pääsee helpommalla)
1/2 dl öljyä
1/2 limen mehu
2 rkl makeaa chilikastiketta
1tl suolaa

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää paloiteltu tofu joukkoon. Anna maustua jääkaapissa väh. 2h tai yön yli. 

Thaimaalainen kastike

3 rkl kalakastiketta (löytyy valmiina pulloissa)
2 rkl soya -kastiketta
2 rkl vettä
2 rkl ruokosokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl limemehua
1 valkosipulin kynsi
3 kuivattua chiliä
hyppysellinen inkiväärijauhetta

Murskaa valkosipuli veitsellä ja pilko pieniksi. Murskaa myös chilit siemenineen ja pilko. Sekoita astiassa kaikki ainekset keskenään. Lämmitä kastiketta hieman kattilassa ( ei kiehuvaksi), jotta maut aukeaisivat ja palmusokeri sekoittuisi paremmin joukkoon. Kevätsipulin lisäsin vasta viimeiseksi ennen tarjoilua. Tämä kastike säilyy hyvin parikin viikkoa jääkaapissa ja onkin parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä valmistumisesta.


Tempura

1 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 muna
2 tl paprikajauhetta
2 tl inkiväärijauhetta
1 tl kanelia
2 tl suolaa

Friteeraamiseen rypsiöljyä n. 3dl 180c.

Sekoita vesi, jauhot ja muna tasaiseksi seokseksi ja lisää mausteet.
Kuivaa tofut talouspaperilla. Pyörittele palat yksitellen taikinassa ja laske öljykattilaan frittaantumaan. Kun taikina on saanut kunnolla väriä pintaansa, nosta tofut varovasti kattilasta talouspaperin päälle. Tarjoile heti ihanan tulisen dippikastikkeen kanssa. 



Ei kommentteja: