25.2.2014

Hunajakakku cachiew -pähkinöillä



Kun lapsi näkee piirretyssä ohjelmassa hunajakakun ja pyytää, että voitaisiinko leipoa sellainen, niin on vaikea kieltäytyä. En ollut koskaan tehnyt hunajakakkua. Googlettamalla löytyy paljon herkullisen näköisiä Venäläisiä perinteisiä hunajakakkuja. Ne ovat ihan jotain muuta ja vaikeampaa kuin tämä, mutta ihastuimme molemmat tähän Kodin kuvalehden versioon (onneksi).

Loputuloksesta piti loppujen lopuksi vain minä ja mieheni, sillä poikanen oli pettynyt kakkuni koristeluun ja muut suhtautuivat uuteen leivonnaiseen epäilevästi. Kiva. Kodin Kuvalehden kakku oli koristeltu pähkinöillä, tomusokerilla ja hunajalla. Minun kakkuni valmistui juuri ja juuri iltapalaksi, enkä kertakaikkiaan enää kyennyt koristeluhommiin.

Hunajan tuoksu on huumaava ja kakku ihanan kuohkea. En itse pidä oikeastaan kuivakakuista, mutta tämä ei ole sellaista nähnytkään.

Kakku syntyi helposti ja gluteenittomuus olikin kiva bonus. Taas yksi leivonnainen, jota voi tehdä synttäreille, kun meillä on lähipiirissä useampikin keliaakikko.

Cachew-hunajakakku
10elle

4dl cachewpähkinöitä
2 rkl maissijauhoa
1 tl vaniljasokeria (laitoin 1/4 tl vanija-aromia, kun sokeri oli loppu)
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl kanelia
6 keltuaista
1/4 tl suolaa
6 rkl hunajaa
4 valkuaista
1/2 dl sokeria

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kuumenna uuni 175c.

Murskaa pähkinät jauhoksi ja sekoita joukkoon maissijauho, sitruunan kuoret, kaneli ja vaniljasokeri.

Erottele keltuaiset javalkuaiset (tarvitaan vain 4 valkuaista). Vatkaa keltuaiset, suola ja hunaja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää pähkinäseos vaahtoon puukauhalla sekoittaen tasaiseksi.
Huuhtele ja kuivaa vispilät ja vatkaa valkuaiset ilmavaksi. Lisää sokeri ja vatkaa kiinteäksi ja kiiltäväksi marenkimaiseksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto kauhalla pähkinäseokseen. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 45 min. Jos kakun pinta tummuu liikaa, laita suojaksi foliota tai leivinpaperi. Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä hetki ja irrota reunoiltaan vuoasta. Tarjoile kermavaahdon kera.

Ei kommentteja: