perjantai 14. helmikuuta 2014

Pähkinä, mikä ihana tekosyy




Ystäville, jotka itsekin harrastavat ruokaa, on vaikea keksiä jotain omaperäistä lahjaa. Siksipä täytyy kehitellä jotain aivan omaa. Visuaalisesti minulla oli tarkka mielikuva siitä, mitä haluan tehdä, mutta toteutus oli hakusessa. Niinpä kaivoin kaapista tätä projektia varten varatut pistaasit ja pähkinäsekoituspussin. Lisäksi löysin kaapista kaikenlaista muutakin kivaa. Tällaisia pähkinäherkkunokareita niistä sitten tuli. Makeanhimoon tätä voi tehdä ihan itselleenkin. Näähän on tosi terveellisiä, kun niissä on pähkinää!

Pähkinänokareet

2 dl taloussokeria
2 dl +2 dl intiaanisokeria
1 dl vettä
n. 6dl pähkinäitä ja siemeniä
(pistaasi, pähkinäsekoitus, kurpitsansiemen, seesaminsiemen)

Kiehuta maltillisesti n.10min. taloussokeri, 2 dl intiaanisokeria ja vesi.
Kun seos jähmettyy kiinteäksi vesilasiin, niin sekoita joukkoon pähkinät. Mikäli seos jähmettyy pannulla liikaa, lisää pieni tilkka vettä ja sekoita. Anna veden haihtua pannulta. Kaada seos leivinpaperille levyksi. Sulata pannulla loput intiaanisokerit, kiehauta ja kaada pähkinälevyn päälle niin tasaisesti kuin sen nyt vaan saa.
Anna jähmettyä. Murenna levy nokareiksi ja anna niiden "kuivua" pari tuntia vielä leivinpaperilla, ennen purkkiin laittamista.

Ei kommentteja: