Ennen, kun lapset olivat pienempiä, tehtiin raskaan viikon tai huonon päivän jälkeen korvapuusteja. Se oli eräänlaista terapiaa.
Nyt tehdään pitsaa. Pitsaterapiaa.
Kun on niin eri ikäisiä lapsia, ainoa keino saada lapset jotenkin yhteen, on yhdessä puuhaaminen. Ainoa asia mitä ne suostuu enää mun kanssa puuhaamaan on kokkaaminen.
Ja pitsa on lempiruokaa, joten...
Näköjään huhu pitsojen herkullisuudesta on kiirinyt eteenpäin, sillä tälläkertaa teinillä oli kaveri mukana, eikä hän suostunut lähtemään kotiin, ennenkuin pitsat olisi tehty ja valmiita, vaikka oli jo klo kotiinmenoaika.
Tällä tekniikalla pitsaa tulee niin paljon, että sitä jää vielä seuraavan päivän lounaaksi ja välipalaksi.
Kaikki kehuvat aina pohjaani, joten tässä resepti:
Pitsat viidelle
5dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl auringonkukkaöljyä
noin 6-8 dl vehnäjauhoja (tämän teen aina näppituntumalla)
Mittaa vesi kulhoon. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja öljy. Vispaa, kunnes hiiva on liuennut.
Lisää osa jauhoista, kunnes taikina on paksua velliä ja juuri ja juuri vispilällä vispattavaa.
Kaada loput jauhot vähitellen, samalla käsin vaivaten, kunnes taikina ei enää tartu käsiin, mutta on pehmeää. Vaivaa vielä puolisen minuuttia ja anna nousta silläaikaa, kun teet täytteet.
Paista alalämmöllä 220c täytteineen n. 10 minuuttia.
Muutama versio täytteineen:
Jauheliha-paprika-sipuli
Feta-herkkusieni-tonnikala-oliivi-sipuli-paprika-tomaatti
artisokka-sipuli-feta-oliivi-herkkusieni-tomaatti
Jauheliha-tonnikala-sipuli-oliivi-paprika-feta-herkkusieni
Haamuaamu -tyyppi
1 kommentti:
Moi.,pitsa on niiin hyvää, meillä vaan tuo pienin neiti 5vee pitäisi saada oppimaan syömään sitä;)
terkuin Minna
Lähetä kommentti