Käväisin Välimerenristeilyn jälkeen isän luona. Neljä päivää isän paapottavana oli kyllä todella terapeuttista. Hiljaista etelä-ranskalaista elämää. Aurinkoa, uima-allasta ja ruokaa...
Isä ei normaalisti kauheasti enää kokkaile, mutta nyt hän kokkasi joka päivä jotain. Näin syntyi purjoquiche. Saman reseptin mukaan voi kuulemma tehdä myös endiiveillä.
Ohje on suoraan isän reseptistä suomennettu, joten mitat ovat grammoina ja jotkut vähän fiiliksen mukaan.
Tarvitset
300 g vehnäjauhoja
150g pehmeää voita
1/2 tl suolaa
1 rkl vettä
Lämmitä uuni 180 asteeseen
Tee pohjaMittaa kulhoon kuivat aineet ja lisää pehmennyt voi paloina joukkoon. Sekoita sormin tasaiseksi murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Tee taikinasta pallo ja laita sivuun odottamaan.
Leikkaa purjo paloiksi ja höyrytä kypsäksi.
Laita viipaloitu pekoni kuumalle pannulle ja anna rasvan sulaa. Lisää sekaan purjot ja anna kaiken ruskistua hieman.
Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja painele siihen haarukalla reikiä. Kaada pekoni-purjoseos vuokaan.
Sekoita kulhossa kananmunat, creme fraiche, maito ja jauhot. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle runsaasti juustoraastetta.Laita uuniin n.45 minuutiksi.
p.s pohjan voi tehdä myös valmiista pakastepiirakkataikinasta.
1 kommentti:
Anteeksi outo tekstityyppi. Blogger temppuilee.
Lähetä kommentti