6.12.2013

Tyttären muffinien kuorrutus ja sotkuaOmille 13v. synttäreilleen tytär halusi leipoa muffineja. Muffiniresepti on ihan perus. Netistä löytynyt, mutta kuorrutuksessa on käytetty jo vähän mielikuvitusta. Supersuklaiset muffinit saavat kruunukseen suklaakuorrutteen, johon upotetaan suklaamuroja. Suht suklaista. Hyvää.

Enne juhlia keittiö näyttää usein katastrofaaliselta. Kun keittiöön päästää myös teinin touhuamaan, on kaaoksen hallinta lähes mahdotonta. Mutta kyllä kaaoksesta aina selvitään. Vaikka viimetipassa.

Kuorrute 10:lle muffinille

100g voita
8 dl tomusokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2-3 rkl vettä
n. 2 dl suklaamuroja

Sulata voi kattilassa. Sekoita keskenään tomusokeri ja kaakao. Lisää tomusokeriseos kattilaan pikkuhiljaa, kokoajan vispilällä sekoittaen. Parasta olisi siivilöidä tomusokeriseos, niin kuorrutteeseen ei tule paakkuja. Lisää välillä vettä, jos seos tuntuu liian paksulta. Valmis seos on sileää ja paksuhkoa. Ota murot valmiiksi esille, sillä seos jähmettyy nopeasti. Levitä suklaakuorrute jäähtyneen muffinin pinnalle ja lisää suklaamurot.

Itse olisin lisännyt sekaan hieman värikkäitä nonparelleja, mutta ehdotustani ei otettu vastaan. Visio oli tekijälleen selkeä. Hyvä niin.Ei kommentteja: