1.11.2013

Kurpitsasta on moneksi





Sain kurpitsan, Päätin tehdä piirakan. Ensimmäistä kertaa ja taas soveltaen muutamaa reseptiä.
Oli nmittäin aika tohinaa meidän keittiössä tänään, kun tytär on aloittanut myös blogin. Hän leipoi suklaamuffinsseja ja minä... no, tätä kurpitsapiirakkaa.

1 keskikokoinen keltainen kurpitsa (n. 300g)
2 dl kermaa
1 kananmuna
1 keltuainen
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl kaardemummaa
1 sitruunan kuori raastettuna
hyppysellinen suolaa

200 g voita
3 dl jauhoja
1 dl sokeria

Tee pohja. Nypi pehmeän voin sekaan jauhot ja sokeri. Lisää tilkka kylmää vettä. Muotoile taikinasta pallo ja laita jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa kurpitsan liha pieneksi ja kypsennä höyryttämällä n. 25min. Vatkaa silläaikaa munat ja sokerit. Lisää mausteet ja raastettu sitruunan kuori. Kaada sekaan kerma ja vatkaa tasaiseksi. Soseuta kypsentynyt kurpitsa ja sekoita kermaseokseen. 
Painele taikina voideltuun vuokaan(n. 25cm läpimitaltaan). Paina pohjaan haarukalla reikiä ja laita uuniin 200c 10 min.
Kaada sitten kurpitsaseos vuokaan ja paista 200c n.30 min.
Kurpitsapiirakan kanssa sopii kermavaahto. 







3 kommenttia:

Ump kirjoitti...

Wau, Prisca! Löysin blogisi vasta nyt, kun hain Pariisin reissun jälkeen uusia ohjeita... kiitos resepteistäsi ja ihanista, liikuttavista tunnelmapaloista, joissa oli paljon tuttua. Perheessäni on vannoutuneita eclairien ystäviä, mm.:)

Ump kirjoitti...

Wau, Prisca! Löysin blogisi vasta nyt, kun hain Pariisin reissun jälkeen uusia ohjeita... kiitos resepteistäsi ja ihanista, liikuttavista tunnelmapaloista, joissa oli paljon tuttua. Perheessäni on vannoutuneita eclairien ystäviä, mm.:)

Prisca kirjoitti...

Oi! Kiitos! Luulen, että ranskalainen ruoka jättää jokaiseen, joka sen on kokenut, lähtemättömän tunne-elämyksen.