3.11.2013

Salsa, ruisnachot ja leffailta





Lauantaina oli leffailta. Sellainen, että keskimmäinen kutsui kavereitaan katsomaan elokuvaa. Oli sipsit ja karkit ja limut ja joku pehmo toimintaleffa.
Siksi aikaa minä linnottauduin makkariin katsomaan Yle Areenalta Hilton -Dokkaria.
Hetken mielijohteesta tein salsan. Siitä tuli yksi parhaista salsoista ikinä. Johtunee chilisilpusta, jonka mies on itse jauhanut itse kasvattamistaan chileistä. Ihan simppeliä taas kerran, mutta hyvää.
Ja se Hilton. Se on fyysisesti tuossa aika lähellä, mutta henkisesti kuin eri maailmassa. Tärkeä dokumentti tästä ajasta...


Leffaillan pikasalsa

1prk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
1prk passata di pomodoro (375g)
1 sipuli
1 sellerin varsi
2 valkosipulin kynttä
2 rkl pehmeää paprikajauhetta
1 rkl jauhettua korianteria
2 tl chilirouhetta
puolikas limen mehu
2 tl mustapippuria
2 tl suolaa

 Salsaa tulee Iso satsi, mutta meni yhdessä illassa kahden aikuisen voimin.
Jos olisi ollut, olisin lisännyt tuoretta korianteria
Ruisnachot ovat Vaasanin.

Leikkaa sipuli aivan pieneksi. Murskaa ja silppua valkosipuli. Leikkaa selleri pieniksi kuutioiksi.
Laita kaikki kulhoon. Kaada päälle passata ja saksilla leikellyt kuoritut tomaatit.
Sekoita. Mausta. Anna maustua jääkaapissa n. tunti.


Ei kommentteja: