Surffailin töissä Pinterestissä ja löysin ihanan näköisen uunibroilerikuvan. Kuva jäi kummittelemaan päähäni ja kas, kotiin päästyäni löysin jääkaapista broileria. Kaikkia tarvittavia mausteitakin löytyi. Siis tuumasta toimeen.
Ihanaa kokeilla jotain uutta näin arkenakin. En kuitenkaan voinut olla lisäämättä jotain omaakin, joten tästä tuli nyt minun versioni marokkolais -vaikutteisesta Tagine broilerista. Ihana, pehmeän mausteinen broileri ja etenkin liemi, sekä siinä muhineet kasvikset maistuivat ihanalta.
Kaveriksi paistoin pannulla eilisen perunat. Riisikin sopisi oikein hyvin. Tai linssit.
Kaveriksi paistoin pannulla eilisen perunat. Riisikin sopisi oikein hyvin. Tai linssit.
5lle
3 broilerin reittä
4 broilerin fileetä
5 valkosipulin kynttä
1,5 rkl suolaa
2 rkl murskattuja kuminansiemeniä
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl kurkumaa
1rkl korianteria
5 rkl oliiviöljyä
1 rkl sahramia (niitä terälehtiä jos on)
1 sitruuna
1 bataatti
1 paprika
3 sipulia
Sekoita keskenään veitsellä murskatut ja pieniksi pilkotut valkospulit, sekä muut mausteet. Lisää sekaan öljy. Pilko kasvikset ja sitruuna ja aseta ne vuoan pohjalle. Laita päälle broilerin koivet ja fileet. Levitä broilerin päälle mausteseos ja hiero se käsin paloihin. Lisää lopuksi vielä suolaa ja mustapippuria.
Laita vuoka uuniin alatasolle 220c 45 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti