8.3.2015

Jo pian vakioksi muodostunut kakku...










No mitäpäs muuta kuin synttäreitä taas. Marraskuusta maaliskuuhun tuntuu, että juhlia on ihan kokoajan. Kaikkien lasten synttärit ajoittuvat Joulun molemmin puolin. Nyt oli keskimmäisen 12 -vuotis synttärit.

Mutta nyt kun kolmatta kertaa teen tämän saman kakun ajattelin, että voisin sen kirjoittaa tänne auki.
Alkuperäinen resepti on Kinuskikissan, mutta olen muokannut siitä suklaisen version.
Mainitsin kakusta aikaisemmin täällä.
Tämä suklaa-mansikkakakku on kyllä todella herkullinen. Eikä ikinä arvaisi, että se on myös gluteeniton. Olen niin onnellinen, kun olen löytänyt hyvän ja helpon gluteenittoman kakkupohjareseptin. On hienoa, että gluteenittomat jauhot ovat kehittyneet näin paljon 15:ssä vuodessa.

Synttärijuhlista tulikin aivan vahingossa täysin gluteenittomat. Key lime pie täältä. Sekosin aivan täysin, kun sain maistaa ystäväni tekemää limepiirakkaa. Pohjan tein gluteenittomista suklaakekseistä(Semper). Suolaiseksi tarjottavaksi on fajitaksia maissitortilloilla. Kyllä nyt mumman ja muiden gluteenittomien vieraiden kelpaa.

Tässä siis minun versioni kakkupohjasta.

Gluteeniton suklainen kakkupohja
4 kerroksinen (eli kaksinkertainen määrä)

6 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
3 dl perunajauhoa
1,5 dl kaakaojauhoa
6 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
4 tl vanijasokeria
300 g voita
7 dl sokeria
6 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

gluteenitonta korppujauhoa

Ota voi ja kananmunat ajoissa jääkaapista lämpiämään ja lämmitä maito.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Ota kaksi kakkuvuokaa, voitele ne ja pinnoita korppujauholla.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi "vaahdoksi" ja lisää sitten munat yksitellen, kokoajan vatkaten.
Lisää jauhot ja maito pikkuhiljaa, vuorotellen.

Kaada taikina vuokiin ja laita uuniin 50-60 minuutiksi hieman keskitasoa alemmas.

Kun pohjat ovat valmiit, anna jäähtyä hetki ja kumoa lautaselle.
Itse säilytän pohjat seuraavaan päivään folion alle pakattuina.

Täytteeseen tulee

2 isoa pussia murskattuja pakastemansikoita
1/2 dl sokeria
Suklaasuikaleita esim. vuolemalla kuorimaveitsellä suklaalevystä
1 purkki kuningatar makurahkaa
1 purkki tavallista rahkaa
3 dl kermaa vatkattuna vaahdoksi
Vaniljasokeria
Vaahtokarkkeja

Kostutan kakun vichyllä.
Levitän ensin murskatut mansikat ja ripottelen päälle suklaasuikaleet ja hieman vaahtokarkkeja.
Sitten kerma-rahkaseos. (rahkat kulhoon. Kermavaahto toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto rahkaan ja mausta vaniljasokerilla)

Päälle kermavaahtoa (3dl kermaa), tuoreita mansikoita, vaahtokarkkeja ja suklaasuikaleita.
Aikamoinen hässäkkä.






Ei kommentteja: