sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Herkkusieni-creme fraiche-valkoviinipasta ihanuus.




Olen huono pitämään kotona tuoreyrttivalikoimaa. Mutta aina, kun yrttejä on, tulee tehtyä aivan taivaallista ruokaa.
Yrtit säilyvät ihan hyvin kakkuvuoassa, jonka pohjalla on kokoajan vettä. 
Ehkä pitäisi hankkia sellainen yrttikupu, mutta kun ne ovat jotenkin niin rumia...
Noh, jokatapauksessa nyt tuli tehtyä erittäin hyvää pastaa.


Herkkusieni-creme fraiche-valkoviinipasta

1 pkt pekonia 170 g
7-8 ruskeaa tuoretta herkkusientä (vaaleakin varmasti käy, mutta maku ei ole niin voimakas)
½ sipuli
3 valkosipulin kynttä
4 oksaa kirveliä
4 oksaa timjamia
½ rosmariinin oksa
loraus rypsiöljyä
1,5 dl valkoviiniä
3 rkl creme fraiche
2 hyppysellistä suolaa
hyppysellinen valkopippurirouhetta

Laita pasta tulemaan ( Fetuttcine)

Leikkaa pekonit pieneksi. Leikkaa sienet siivuiksi ja sipulit, sekä valkosipulit pieniksi. Silppua yrtit.

Paista pekonit pannulla niukassa rypsiöljyssä rapeiksi.
Laske lieden lämpöä hieman ja ota pekonit sivuun odottamaan ja kuullota samassa öljyssä sipulit ja herkkusienet.
Lisää valkoviini ja yrtit, sekä suola ja valkopippuri. Anna  tiivistyä hetki noin puoleen määrästään kiehuttaen hiljaisella. Kun viini on tiivistynyt, lisää creme fraiche. Lisää lopuksi pekonit. Sammuta liesi ja anna kastikkeen keittyä hieman kasaan siinä jäähtyessään.

Sekoita kastike valmiin, valutetun pastan joukkoon ja tarjoa heti parmesan-raasteen kanssa.




1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Oi, oi, tätä täytyy kokeilla!