30.4.2015

Yrttinen focaccia



Ystäviä tulossa vappubrunssille. En ole ennen tehnytkään focacciaa, joten olikin korkea aika kokeilla.
Yhdistelin reseptejä ja sävelisin tällaisen. Hyvää tuli.
Tämä on helppo tehdä, mutta nostattamiseen menee vähän aikaa.
Tämä miedosti maustettu herkku dipataan brunssilla uunissa kypsennettyyn Camambertiin.
Muutenhan focaccian päälle voi latoa vaikka mitä ihanuuksia.


Yrttifocaccia

Noin pellillinen

4,5 dl lämmintä vettä

1,5 pussia kuivahiivaa

2 tl sokeria

11 dl vehnäjauhoja

1 rkl hienoa merisuolaa

2 rkl oliiviöljyä

Focaccian päälle

Basilikaa
Timjamia
Tai muuta lempiyrttiäsi pilkottuna yhteensä  1,5 dl verran

1/2 dl oliiviöljyä

Mustapippuria myllystä

Karkeaa merisuolaa



Sekoita lämmin vesi, hiiva ja sokeri haarukalla tasaiseksi. Anna seoksen levätä pari minuuttia, kunnes siihen muodostuu vaahtoa päälle.
Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Muodosta keskelle kolo.
Kaada hiivaseos pikkuhiljaa kuoppaan kokoajan haarukalla tai kädellä sekoittaen.
Kun koko hiivaseos on kaadettu jauhoihin, vaivaa taikinaa noin 4-5 minuuttia, kunnes taikina on kiinteää ja kimmoisaa.
Kaada taikinan päälle oliiviöljy ja vaivaa se vielä taikinan sekaan.
Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin puoleksi tunniksi, tai kunnes se on tuplannut kokonsa.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Pilko yrtit, murskaa valkosipulin kynsi veitsellä ja pilko pieniksi.
Laita yrtit ja valkosipuli pieneen astiaan ja lisää oliiviöljy ja mustapippuria myllystä. Sekoita.

Kun taikina on kohonnut, Kauli se pellille noin 2 cm paksuiseksi. Anna kohota vielä 15 minuuttia liinan alla.
Painele taikinan pintaan sormilla koloja.

Laita uuniin, keskitasolle 15 minuutiksi. 15 minuutin päästä levitä focaccian päälle yrttiseos ja hieman karkeaa merisuolaa ja laita takaisin uuniin alatasolle vielä 10-15 minuutiksi, kunnes focaccian pinta on kauniin ruskea.



Ei kommentteja: