Ystäviä tulossa vappubrunssille. En ole ennen tehnytkään focacciaa, joten olikin korkea aika kokeilla.
Yhdistelin reseptejä ja sävelisin tällaisen. Hyvää tuli.
Tämä on helppo tehdä, mutta nostattamiseen menee vähän aikaa.
Tämä miedosti maustettu herkku dipataan brunssilla uunissa kypsennettyyn Camambertiin.
Muutenhan focaccian päälle voi latoa vaikka mitä ihanuuksia.
Yrttifocaccia
Noin pellillinen
4,5 dl lämmintä vettä
1,5 pussia kuivahiivaa
2 tl sokeria
11 dl vehnäjauhoja
1 rkl hienoa merisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
Focaccian päälle
Basilikaa
Timjamia
Tai muuta lempiyrttiäsi pilkottuna yhteensä 1,5 dl verran
1/2 dl oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä
Karkeaa merisuolaa
Sekoita lämmin vesi, hiiva ja sokeri haarukalla tasaiseksi.
Anna seoksen levätä pari minuuttia, kunnes siihen muodostuu vaahtoa päälle.
Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Muodosta keskelle kolo.
Kaada hiivaseos pikkuhiljaa kuoppaan kokoajan haarukalla tai
kädellä sekoittaen.
Kun koko hiivaseos on kaadettu jauhoihin, vaivaa taikinaa
noin 4-5 minuuttia, kunnes taikina on kiinteää ja kimmoisaa.
Kaada taikinan päälle oliiviöljy ja vaivaa se vielä taikinan
sekaan.
Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin puoleksi tunniksi,
tai kunnes se on tuplannut kokonsa.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Pilko yrtit, murskaa valkosipulin kynsi veitsellä ja pilko
pieniksi.
Laita yrtit ja valkosipuli pieneen astiaan ja lisää
oliiviöljy ja mustapippuria myllystä. Sekoita.
Kun taikina on kohonnut, Kauli se pellille noin 2 cm
paksuiseksi. Anna kohota vielä 15 minuuttia liinan alla.
Painele taikinan pintaan sormilla koloja.
Laita uuniin, keskitasolle 15 minuutiksi. 15 minuutin päästä
levitä focaccian päälle yrttiseos ja hieman karkeaa merisuolaa ja laita
takaisin uuniin alatasolle vielä 10-15 minuutiksi, kunnes focaccian pinta on
kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti