15.3.2015

Pikaketsuppi







Jostain syystä ketsuppi on yksi niistä asioista, jotka aina unohtuvat ostaa kaupasta.
Talouspaperi ja leivinpaperi, sekä hunaja on samaan kategoriaan kuuluvia tuotteita.
En tiedä, onko muilla sama ongelma, vai vain minulla.

Koska lapset ovat joutuneet "kärsimään" tällä viikolla keittiökokeiluistani työprojektin vuoksi, lupasin tehdä tänään makaronilaatikkoa. Mutta ketsuppi puuttui, joten päätin tehdä sitä itse.
Liekö tämä taas lasten mielestä niitä kärsimystä aiheuttavia "kokeiluja", mutta minun mielestäni ketsupista tuli oikein herkullista.
Jos olisin tehnyt tätä oman makuni mukaan, olisin lisännyt vielä pienen ripauksen chiliä.

Pikaketsuppi
n. 4 dl

1 sipuli
1 vs kynsi
oliiviöljy
1 prk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
1 rkl väkiviinaetikkaa
½ tl paprikajauhetta

Leikkaa sipulit pieniksi. Murskaa valkosipuli veitsellä ja pieni se.
Kuullota sipulit paksupohjaisessa kattilassa oliiviöljyssä.
Lisää tomaattipyree ja anna kuullottua, lisää etikka.
Kaada sekaan tomaattimurska, sokeri, paprikajauhe ja suola.
Sekoita ja anna muhia hiljaisella, kannen alla 15 min.
Tee ketsupista sileää tehosekoittimella ja laita jääkaappiin jäähtymään.

p.s ketsuppi kelpasi lapsillekin! Ja nyt tuli samalla mitattua, että yhteen makaronilaatikkoateriaan viidelle, kuluu 1 dl ketsuppia.











Ei kommentteja: