26.10.2013

Sokerikuorrutetut karpalot





Äitini teki näitä usein jouluna, kun olin pieni.
Näin tänään kaupassa karpaloita ja alkoi kauheasti tehdä mieli näitä herkkuja. Karpalon happamuus ja tomusokerin rapeaksi kuorrutteeksi kovettunut pehmeä makeus, yhdistyvät ihanaksi makuelämykseksi.

Tarvitset

200g karpaloita
n.300g tomusokeria
1/2 munanvalkuainen

Riko valkuaisen koostumus pienessä kulhossa. kaada sekaan karpalot ja kääntele niitä varovasti valkuaisessa. Levitä karpalot leivinpaperille ja anna valkuaisen kuivahtaa n. 5 minuuttia. Sirottele päälle tomusokeri ja pyörittele marjoja hellästi leivinpaperilla niin, että karpalot peittyvät tomusokerista kokonaan. Jos tuntuu, että karpalot jäävät edelleen liian kosteiksi, kaada ne toiselle leivinpaperille ja anna hieman kuivahtaa. Sirottele päälle loput tomusokerit ja anna kuivua. Karpalot ovat valmiita, kun tomusokeri ja valkuainen ovat kovettuneet karpaloiden päälle rapeaksi kuoreksi.


Ei kommentteja: