1.12.2012

Ihanan kosteat suklaa-Marianne-banaanimuffinit






Kadotin lempi -muffinireseptini. En ole tehnyt muffineja siis vuoteen tai kahteen.
Nyt teki niin kovasti mieli jotain hyvää, että päätin etsiä uuden muffinireseptin. Etsin netistä oikein Ameriikkalaisia reseptejä, mutta totesin, että on turhan vaikeaa muuttaa cupseja ja muita mittoja meidän deseihin ja ruokalusikallisiin. Niinpä tein reseptin itse, yhdistelemällä ja kokeilemalla.

Halusin kosteita ja mehukkaita muffineja. Minulla ei ollut materiaaleja kuorrutteelle, eivätkä lapset oikein kuorrutteista välitä, joten nyt piti panostaa taikinaan.
Lopputulos ylitti odotukseni.

24 muffinia

200g voita
4dl sokeria
1dl fariinisokeria
4 munaa
1dl maitoa
3rkl turkkilaista jogurttia
8dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta (aitoa)
4tl leivinjauhetta
1tl suolaa
120g tummaa leivontasuklaata
2rkl Mariannerouhetta
(2 banaania)

Jos pidät banaanista muffineissa, suosittelen.
Itse laitoin yhden banaanin puolikkaaseen taikinaan, sillä lapset eivät halunneet banaania.

Vatkaa pehmennyt voi, sokerit ja munat yhteen. Lisää jogurtti ja maito.

Sekoita kuivat aineet keskenään (jauho, leivinjauhe, kaakao, suola). Lisää jauhot voi-muna-sokeriseokseen vähitellen, kokoajan vatkaten.

Lisää lopuksi murskattu suklaa, Mariannerouhe ja banaani kauhalla sekoittaen.
Täytä muffinivuoat reilulla ruokalusikallisella taikinaa.
200c n.18min

Minä käytän teflon muffinipeltejä, jos haluat käyttää kauniita muffinivuokapapereita, niin muista laittaa ainakin kaksi paperivuokaa sisäkkäin, jotta muffini pysyy kasassa. Paras tapa, on laittaa paperinen vuoka muffinipellin muotteihin.





1 kommentti:

Siru kirjoitti...

Ihanan kuuloinen ohje! Sen verran vinkkaan, että ilmeisesti sulla on tullut vastaan vaan ei-niin-kovin-laadukkaita paperivuokia: useista nettikaupoista saa niin napakoita paperivuokia, että pysyvät kauniisti kasassa, vaikka laittaa vain yhden. Esim. Confetista ja Leipurin Putiikista saa barokki-vuokia, jotka toimivat näin. Ja tämä ei todellakaan ollut mainos, vaan intohimoisena leipojana annettu vinkkaus. :-D