7.10.2012

Lehtolan emännän omenapiirakka







Terveisiä kesäretkeltä.
Sukulaisen emännöimä Lehtolan koulu sijaitsee syvällä Saarijärven sydämessä. Koulu toimii majatalona ja koulutuskeskuksena. Meitä hemmoteltiin vierailumme aikana oikein olan takaa ja tämä hieman erilainen omenapiirakkaresepti tarttui mukaan. Vähän niinkuin suomalainen versio Tarte Tatinistä. Emäntä taisi lisäksi lorauttaa omenoiden sekaan hieman sherryä...

Lehtolan emännän omenapiirakka.

Pohjalle :

1 litra omenia
1,5 dl sokeria
2 tl perunajuhoja

Päälle :

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl voisulaa
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle raesokeria

Laita omenat, sokeri ja perunajauhot matalaan vuokaan foliolla peitettynä. Hauduta uunissa 175 c n 20 min.
Tee taikina, munat ja sokeri vaahdoksi, lisää voisula ja jauhot ym lisukkeet :), kaada omenapalojen päälle, jatka kypsennystä 20-25 min .

Ei kommentteja: