25.8.2012

Lohiquiche





Edellisen päivän sitruunaista uunilohta jäi yli. Punnittuani vaihtoehtoja yhdessä ystävän kanssa, pohdittuani pastan, salaatin ja piirakan välillä, päädyin lohipiirakkaan, mutta quiche -versiona. Tällä saan varmaankin yökyläläisten vatsat täyteen välipala-aikaan.

Lohiquiche

1prk crème fraiche
2 munaa
1,5dl emmental raastetta
mustapippuria, suolaa
Kypsennettyä lohta sitruunan ja sipulin kera (sen verran, kuin lohta on jäänyt yli tai n.250g)
pätkä kesäkurpitsaa
2 tomaattia
valmispiirakkataikinaa


Vispaa munat ja crème fraiche kuohkeaksi. Lisää suola ja mustapippuri. Laita joukkoon pilkottu kesäkurpitsa, lohi ja juustoraaste. Painele sulanut piirakkataikina voidellulle piirakkavuoalle suht ohueksi. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Kaada täyte vuokaan. Asettele tomaatin viipaleet piirakan päälle. Laita uuniin. 220c n.35min.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania tarinoita ja ohjeita, joista tosi montaa on ihan pakko kokeilla! Toivottavasti lisäät taas pian uusia reseptejä :).

Anonyymi kirjoitti...

Ihania ohjeita ja kauniita kuvia... onko blogi loppu vai tauolla.. entä -Aurinko ja kuu?
Ihanaa syksyn jatkoa! Nina