20.5.2012

Salsa ja Guacamole




Näihin olen aivan koukussa. Tässä on minun versioni varmastikin maailman kuuluisimmista sooseista. Minun versioni on helppo, nopea ja herkullinen. Juuri täydellinen esimerkiksi yllätysvieraiden kestitsemiseen tai yllättävään herkkunälkään.

Guacamole


3 pehmeää avocadoa1/2 prk creme fraichelime sitruunan mehua 2rklsuolaa n.2 hyppysellistä1 valkosipulin kynsi

Leikkaa avocado kahtia ja ota kivi pois. Kaavi sisältö lusikalla lautaselle. Purista puolikkaan limen mehu avocadon sekaan ja murskaa palaset haarukalla soseeksi. Lisää puristettu valkosipulinkynsi, creme fraiche ja suola. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.

Salsa
1prk tomaattimurskaa1/2 tuubia tomaattipyrettä (tai n. 4 rkl)puolikas sipuli pienittynä ihan pieneksi1/3 tuoretta chiliä (tai maun mukaan. Myös chilikastike käy)tuore korianterisuolaa 1hyppysellinen

Leikkaa sipulin puolikas ihan pieneksi. Kaada tomaattimurska astiaan, lisää tomaattipyree ja sipuli. Lisää chili. Chilikastike sekoittuu salsaan tasaisesti, eikä tunnu niin vahvalta lapsistakaan, mutta antaa pienen tulisen terän. Lisää silputtu korianteri. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Kiitos :)