4.5.2012

Minttumansikat



Suoraan isäni keittiöstä. Erään päivällisen jälkiruoaksi, saimme mansikoita höystettynä oman puutarhan mintulla ja tujauksella likööriä. Vous êtes servis !

600g mansikoita
1rkl balsamiviinietikkaa
1dl sokeria
5cl  creme de cassis -likööriä tai port viiniä
5cl valkoista rommia
kourallinen mintunlehtiä silputtuna

Jos haluat tehdä alkoholittoman version (jota isäni ei ymmärtänyt lainkaan -tarjosi tätä jälkiruokaa lapsillenikin), niin voit kokeilla jotain oikein korkealaatuista mustaherukkamehua (esim. itse tehtyä) ja hieman sitruunan mehua. Toimii varmasti enemmän kuin hyvin.

Huuhtele mansikat, ota kannat pois ja puolita. Laita mansikat kulhoon. Pirskottele päälle viinietikka ja sokeri. Sekoita hellästi. Pirskottele päälle alkoholit ja lisää mintunlehdet. Laita jääkaappiin marinoitumaan ja odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja: