maanantai 16. helmikuuta 2015

Broileria ratouille -pedillä ja Eiffeleitä







Toin lapsille Pariisista tuliaisiksi Eiffel -makaroneja.
Kävin siskoni kanssa tajunnan räjäyttävässä ruokakaupassa, josta olisin halunnut mukaan kaiken.
Kaikessa paljouden paniikissa käteeni tarttui säälittävä pussi makaroneja lapsille.

Makutuliaisiksi päätin tehdä jotain erittäin ranskalaista arkipäivän puitteissa.
Uunissa valmistettava pikainen ratatouille olikin kelpo-idea, etenkin kun sen mausteeksi valuu täyteläisiä makuja broilerin koivista.

Tarvitset

broilerin koipia
1/2 munakoiso
1 sipuli
1 prk kokonaisia kuorittuja tomaatteja (Muttin on muuten hyviä)
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
herbes du provence -yrttiseosta

Paista koivet pannulla oliiviöljyssä pinnaltaan kullanvärisiksi. Mausta kevyesti suolalla.
Kaada tomaatit uunivuokaan ja pilko sipuli isoiksi lohkoiksi. Leikkaa munakoiso viipaleiksi.
Aseta munakoison viipaleet talouspaperille ja suolaa ne kevyesti. Anna niiden itkeä noin 10 minuuttia ja pyyhi itketty neste pois.
Laita sipulit, munakoisot, murskattu valkosipuli ja mausteet vuokaan ja sekoita.
Laita vuoka uuniin 225c 15 minuutiksi.
Lisää koivet kasvisten päälle 25-35 minuutiksi, riippuen koipien koosta.
Älä sekoita koipia kasvisten joukkoon, vaan anna niiden levätä kasvisten päällä, jotta niistä valuu broilerin makua rataouilleen, mutta koivet paistuvat rapeiksi pinnaltaan.

Tarjoa riisin tai pastan kanssa. Ihan tavallinenkin pasta käy, jos Eiffeleitä ei satu olemaan kaapissa.


Ei kommentteja: