lauantai 15. marraskuuta 2014

Kahden juuston piiras





Vielä hieman satoa 14 -vuotis synttäreiltä.
Mehevä juustopiiras korvaa juhlien juustolautasen ja käy hyvin vaikka viikonloppulounaaksi.
Tähän piirakkaan voi laittaa vapaasti lempijuustojaan, kunhan ne ovat uunissa sulavaa sorttia.

Kahden juuston piiras 

Sunnuntai ruis-perunavalmispohja

1 prk creme fraichea
1 dl kermaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
150 g emmentalraastetta
1/2 Aurajuusto
kirsikkatomaatteja koristeluun

Lämmitä uuni 220 asteeseen.

Sekoita kulhossa creme fraiche, munat ja kerma. Lisää mausteet ja murskatut valkosipulin kynnet.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja käsin murskattua Aurajuustoa.

Painele pohja ohuelti, voideltuun, isoon piirakkavuokaan (taikinaa jää yli).
Kaada vuokaan juustoseos. Leikkaa kirsikkatomaatit siivuiksi ja asettele piirakan päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes piirakka on kohonnut ja pinta kauniin ruskea.

Ei kommentteja: