maanantai 20. lokakuuta 2014

Isän luona ja purjoquiche










Käväisin Välimerenristeilyn jälkeen isän luona. Neljä päivää isän paapottavana oli kyllä todella terapeuttista. Hiljaista etelä-ranskalaista elämää. Aurinkoa, uima-allasta ja ruokaa...

Isä ei normaalisti kauheasti enää kokkaile, mutta nyt hän kokkasi joka päivä jotain. Näin syntyi purjoquiche. Saman reseptin mukaan voi kuulemma tehdä myös endiiveillä.










Ohje on suoraan isän reseptistä suomennettu, joten mitat ovat grammoina ja jotkut vähän fiiliksen mukaan.

Tarvitset

300 g vehnäjauhoja
150g pehmeää voita
1/2 tl suolaa
1 rkl vettä

3 isoa purjoa125 g pekonia tai possunkylkisuikaleita3 munaa1 prk creme fraichea1 dl maitoa2-3 rkl vehnäjauhojaemmentalraastetta (120g pussi?)vähän voitasuolaapippuria

Lämmitä uuni 180 asteeseen

Tee pohjaMittaa kulhoon kuivat aineet ja lisää pehmennyt voi paloina joukkoon. Sekoita sormin tasaiseksi murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Tee taikinasta pallo ja laita sivuun odottamaan.

Leikkaa purjo paloiksi ja höyrytä kypsäksi. 

Laita viipaloitu pekoni kuumalle pannulle ja anna rasvan sulaa. Lisää sekaan purjot ja anna kaiken ruskistua hieman.

Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja painele siihen haarukalla reikiä. Kaada pekoni-purjoseos vuokaan.

Sekoita kulhossa kananmunat, creme fraiche, maito ja jauhot. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle runsaasti juustoraastetta.Laita uuniin n.45 minuutiksi.

p.s pohjan voi tehdä myös valmiista pakastepiirakkataikinasta.




1 kommentti:

Prisca Leclerc kirjoitti...

Anteeksi outo tekstityyppi. Blogger temppuilee.