maanantai 13. lokakuuta 2014

Herkkunälkä ja omenakolmiot Tatin






Leffailta lasten kanssa ja kaikilla hirvee herkkunälkä.
Kulhossa omenoita ja pakkasessa edellisjoulun joulutorttutaikinalevyjä.
Tuumasta toimeen.

Tuli muuten hyviä. Tarte Tatinin ihana maku pikaversiona.

Omenakolmiot Tatin

4 kpl torttutaikinalevyjä
3 kpl Granny Smith -omenaa
25 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna

Ota taikinalevyt sulamaan ja laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Kuori omenat ja pilko kuutioiksi (n. 2,5-3 cm).
Laita voi paistinpannulle ja kaada sokeri sekaan. Anna voin ja sokerin sulaa pannulle, lisää omenat ja keitä 10-15 minuuttia, kunnes omenat ovat niin pehmeitä, että murskaantuvat puuhaarukalla painamalla ja ovat saaneet hieman väriä.

Kauli taikinalevyjä niin, että saat yhdestä levystä leikattua kolme neliötä.

Laita neliön keskelle ruokalusikallinen omenasosetta, kastele reunat sormella ja paina kiinni kolmioiksi. Voitele kolmiot kananmunalla ja laita uuniin leivinpaperille n. 12 minuutiksi.



1 kommentti:

Paula kirjoitti...

Eikä miten epäterveellistä, ja varmasti ihan sairaan hyvää!! :D Olen NIIN koukussa tuohon hemmetin torttutaikinaan :D