17.1.2013

Muhkea suklaakakku.





Teen lasten synttäreille lasten toiveesta aina sellaisen sisältä löysän ranskalaisen suklaakakun. Se on upean makuinen, mutta auttamattoman ruma. Päätin ylittää itseni ja yllättää kaikki, kokeilemalla jotain uutta.
Täältähän se sitten löytyi. Tyrniä ja tyrsjyjä -blogista. Täydellinen vaihtoehto. 
Munia kului kyllä niin paljon, että jouduin käymään uudestaan kaupassakin.

Tuollainen reilu kakku, joka riitti reippaasti n.30lle vieraalle, tarvitsi sen kolme pohjaa ja 1,5 kertaisen kuorrutteen (ja sitä kannattaa olla reilusti, sillä se on tämän kakun juttu). 
Täytteen sävelsin itse .
Lisäksi lisäsin kaakaojauhetta aina ruokalusikallisen verran ohjeen päälle, kun tykkään suklaisesta.

Minun täytteeseeni tuli:
1rahkapurkki
4 banaania
4dl kermaa vaahdoksi
tiraus sitruunamehua, ettei banaanit tummu
Vaniljasokeria 4tl

Alkuperäinen resepti:



Pohja: (isoon kakkuun 3 kertaa)
  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta (van houten)
  •  1 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 3 dl kermaa
  • 1,5 prk maitorahkaa
  • omenahilloa
  • sokeria
Suklaakuorrute:
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl kaakaojauhetta
  • 3 dl kermaa
  • 6 keltuaista
  • 450 g voita
  • 6 valkuaista
  • 3 tl vanilliinisokeria
Vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoitetaan kuivat aineet ja lisätään sihdaten vaahtoon. Levitetään taikinasta pellille kakun kokoinen noin 20cm*30cm alue. Paistetaan 210 asteessa kymmenisen minuuttia. Valmis levy kumotaan sokeroidulle leivinpaperille ja annetaan jäähtyä. Tällaisia pohjia tehdään isoon kakkuun kolme. Pohjista voi tehdä aavistuksen isompia kuin haluttu kakku, jolloin reunat voi leikata siisteiksi. Keitetään suklaakuorrute. Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumennetaan kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä. Vatkataan pöydällä pehmennyt voi vaahdoksi ja lisätään jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. Täytettä varten vatkataan kerma vaahdoksi yhdistetään rahkaan, maustetaan sokerilla. Pohjan päälle levitetään omenahilloa ja paksu kerros kermarahkaseosta, toinen pohja päälle ja sama juttu ja lopuksi kolmas pohja päällimmäiseksi. Suklaakuorrutus levitetään kakun päälle ja reunoille paksulti ja annetaan jähmettyä jääkaapissa, koristeet kannattaa laittaa ennen jääkappiin laittoa. Mikäli teet leivoksia, riittää yksi pohja ja kolmasosa suklaakuorrutteesta, jos et halua tehdä isoa määrää kerralla.




2 kommenttia:

Sarppu kirjoitti...

Hieno tuli ja varmasti oli hyvää terveisin sarppu tyrniä ja tyrskyjä blogista.

Siru kirjoitti...

Olipas upea tuo kuorrute! Tein itse sellaisen kakun, joka meillä kulkee lohtukakun nimellä: uunipellile tehty suklaakakku, johon runsaasti suklaapaloja, pähkinärouhetta ja vaahtokarkkeja jo ennen paistamista. Lienee selviä, mistä tuo "lohtu"-nimike? :-D Värkkäsin vielä päälle tuon kuorrutteen, ja mies hekotteli siinä vaiheessa kun sitä kakun päälle levittelin, että rouva oli vissiin tavallista runsaamman lohdutuksen tarpeessa! Ihan upea, maukas, jää varmaankin käyttöön täytekakkukuorruutteeksikin! Kiitos isosti tästä!