perjantai 9. marraskuuta 2012

Croque madame (rapea rouva)



Koska muusikko harvemmin on viikonloppuisin kotona, käytimme hyväksemme tämän harvinaisen lauantai-aamun ja vietimme isänpäivää etukäteen. Aamiaiseksi isi sai hedelmien ja mehun lisäksi croque madame -voileivän. Hurmasin mieheni mm. tällä herkulla seurustelumme alkutaipaleella.
Tätä tuhtia herkkua syödään Ranskassa lounaaksi tai välipalaksi. Coroque monsieur- ja croque madame leipiä, saa ranskassa ostaa myös pakastealtaasta.
Kun olin pieni, äitipuoleni laittoi näitä minulle usein lounaaksi. Silloin niitä ei saanut pakasteena.
Viimeksi, kun olin lasten kanssa Ranskassa, meille tehtiin croque madame -leipiä. Pakasteena. Ei ollut yhtä hyvää kuin tuoreena tehdyt. Tietenkään.

p.s Croque monsieur on sama leipä, ilman munaa.

Tarvitset:

Paahtoleipää
Kinkkua
sipulia
tomaattia
voimakasta juustoa (emmental tai gouda)
kananmunan
mustapippuria
oliiviöljyä
suolaa

Tee näin:
Kuullota pannulla tilkassa oliiviöljyä tomaatin viipale tai kaksi, sipulirenkaita ja kaksi kinkkusiivua.
Paahda leipä ja paista sitä lopuksi hetken aikaa pannulla. Kasaa lautaselle leivän päälle sipulit, kinkku, juusto ja tomaatti. Paista kananmuna, ripottele hieman suolaa ja aseta muna leivän päälle. Ripottele päälle mustapippuria. Tarjoa heti.


Ei kommentteja: