29.7.2012

Fetalihapullat tomaattikastikkeessa.





Tämä on absoluuttinen herkku.
Teen niin paljon lihapullia, että osa jää pakkaseen pelkiksi pulliksi ja osan upotan maukkaaseen tomaattikastikkeeseen.
Pullathan voi tehdä aivan hyvin ilman fetaakin ja kerman sijaan voi laittaa vettä tai soijakermaa. Gluteenittomiakin korppujauhoja saa, jos ruokavalio sitä vaatii.

Lihapullat:

700g sikanauta jauhelihaa
n. 1dl korppujauhoja
n.1,5dl kermaa
4 valkosipulin isoa kynttä murskattuna
n. 2tl merisuolaa
1/tl mustapippuria
puolikas levy Patros fetaa murennettuna

Sekoita kerma, korppujauhot ja mausteet. Anna korppujauhon turvota. Lisää jauheliha, feta ja vaivaa tasainen taikina. Pyörittele lihapullia pellille ja laita uuniin 220c n.20min. riippuen pullien koosta.

Tomaattikastike:

1 purkki tomaattimurskaa
1/2 tuubi tomaattipyrettä
provence yrttiseosta
2 sipulia (laitoin tälläkertaa sekaan myös yhden kevätsipulin varsineen)
2 valkosipulin kynttä
merisuolaa
mustapippuria

Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree ja anna hieman paistua. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen muhia ainakin puoli tuntia kannen alla.

Kaada kastikkeeseen haluamasi määrä lihapullia paistinrasvoineen. Anna kaiken muhia kannen alla vielä ainakin 15min.

Tarjoile haluamasi pastan kanssa. Tuoretagliatelle maistuu erityisen hyvältä...

1 kommentti:

Pia kirjoitti...

Tämä oli niiiiiiin hyvää. Olen tehnyt paljon ruokia sinun resepteilläsi ja kertaakaan en ole epäonnistunut. Kiitos ihanasta ruokablogista.