sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Pizzapuustit




Näitä leivoin pakkaseen roppakaupalla nälkäisiä kesälomalaisia varten.

Sämpylätaikina n. 15kpl

1/2 l vettä tai maitoa
50g hiivaa
3dl sämpyläjauhoseosta
1/2dl öljyä
2tl suolaa
n.6dl vehnäjauhoja

1 purkki tomaattimurskaa
1/2 putkilo tomaattipyrettä
suolaa
valkopippuria
2 valkosipulin kynttä (murskattuna)
2tl yrttisekoitusta tai tuoreita yrttejä (aina parempaa)
2dl emmental- ja parmesanraastetta

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa käsin suola ja sämpyläjauhoseos joukkoon. Anna juuren tekeytyä liinan alla, kunnes se kuplii. Lisää öljy ja loput jauhot käsin vaivaten. Anna taikinan kohota liinan alla. Tee tomaattikastike, sekoittaen kaikki ainekset keskenään.

Kun taikina on kohonnut. Kumoa taikina leivonta-alustalle ja kaulitse se ohueksi pitkulaisen suorakulmion muotoiseksi levyksi. Muista laittaa tarpeeksi jauhoja taikinan alle. Jos taikina tarttuu kaulimeen lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa alustalla. Levitä tomaattikastike taikinalevyn päälle tasaisesti. Ripottele juustoraaste. Rullaa levy leveys suunnassa rullaksi. Leikkaa tasaisia paloja ja muotoile pala tiiviiksi. Laita uuniin 225c n. 15min.



Ei kommentteja: