25.1.2015

Aamupalajuttuja






Lauantaina heräsin ensimmäisenä. Kauhea nälkä!
Kaapista löytyi paistovalmis -sämpylöitä.  
Väänsin niistä astetta parempia maustamalla sämpylät.
Jääkaapista löytyi myös aika ihanat salaattiainekset kukkineen päivineen. Joku salaattimix, jonka ostin ihan heräteostoksena.

Loppuaamupäivän istuinkin sitten keittiön pöydän äärellä koneeni ääressä, kahvia ryystäen ja seuraten, kun lapset yksitellen hipsivät alakertaan, söivät aamiaista kanssani ja lähtivät  touhuihinsa. Parasta.

Sämpylöiden täyte:

Paistovalmis sämpylöitä 6kpl
2 rkl pehmeää voita
2 valkosipulin kynttä murskattuna
hyppysellinen suolaa
kunnolla mustapippuria
Muutama lehti basilicaa pilkottuna tai muuta käsillä olevaa yrttiä
kunnon kourallinen raastettua parmesania

Leikkaa sämpylöihin viillot
Sekoita kaikki ainekset voitahnaksi, säästä juustoraastetta päälle ripoteltavaksi.
Levitä täyte sämpylöiden väliin veitsellä varovasti, sillä niinkuin näkyy, ne halkeavat helposti kahtia.
Ripottele loput raasteet päälle.
Uuniin sämpylän paisto-ohjeiden mukaan.

Vinegraitten ohje löytyy täältä.

Hauskaa viikkoa!



1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Orvokki :)

Lauantaiaamut on ihan parhaita. Täyttypä kokeilla, kuulostaa herkulta.