27.7.2014

Welch cakesSe oli sellainen juttu, että oli vieraita tulossa. Kuuma päivä ja olisin halunnut tehdä marenkia jätskin ja mansikoiden kaveriksi. Kolme tuntia uunin vierellä ei houkuttanut sattuneesta syystä laisinkaan. Sitten eteeni sattui Jamie Oliverin uusin päivitys, jossa oli näitä. Päätin kokeilla.
Nämä ovat sellaisia rapeita, keksin tyyppisiä, voin makuisia kakkusia.

Muuntelin hieman reseptiä suomalaisiin raaka-aineisiin sopivammaksi ja herkkua tuli. Näitä oli helppo tehdä ja eniten aikaa kului paistamiseen. Kannattaa kokeilla. Nämä sopivat aikalailla minkä kanssa tahansa. Ihan sellaisenaankin.
Itse tarjosin raparperihillon, vaniljajäätelön ja mansikoiden kera.


n. 20 kpl cakesejä

6 dl jauhoja
2 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl tomusokeria ja vielä koristeluun
½ tl kanelia
1/6 tl inkivääriä
1/6 tl kardemummaa
225 g kylmää, hetken pehmennyttä ( 10 min.) voita
1 muna
loraus maitoa (n.2 rkl)

Kaada kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Paloittele voi joukkoon ja nypi seoksesta sormin murumainen seos. Tee seoksen keskelle kolo ja lisää muna ja loraus maitoa. Sekoita, joko haarukalla tai sormin, taikina tasaiseksi.

Jauhota leivinalusta ja kauli taikina senttimetrin paksuiseksi. Leikkaa taikinasta pyöreitä, läpimitaltaan n.8 senttimetrisiä kakkusia. Paista miedolla lämmöllä (hieman alle keskilämmön) paistinpannulla, ilman voita tai öljyä, 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Kakkuset saavat jäädä suht vaaleiksi pinnaltaan. Aseta kakkuset jäähtymään tasaiselle alustalle. Kun jäähtyneitä, ripottele päälle vielä tomusokeria. 


Ei kommentteja: