22.3.2014

Streat Helsinki Talks ja Eats -tapahtumaKaturuoka, tuo trendikäs uusiotulokas.
Tänä viikonloppuna on puhuttu katuruuan ja ruokarekkojen puolesta sekä sen, että Suomeen, etenkin Helsinkiin pitäsi saada enemmän elävää katuruokakulttuuria ruokarekkojen muodossa.

Streat Helsinki Talks -tapahtumassa Gastro -messujen yhteydessä perjantaina, puhui monta mielenkiintoista edelläkävijää ympäri maailman. Tapahtumassa puhuivat Lucky Peach -lehden päätoimittaja Chris Ying, La Cucina -yrityksen perustajat, New Yorkin Brooklynin Smorgasburg food marketin perustaja Eric Demby, ravintolapäivän perustaja Kirsti Tuominen ja kokki Tomi Björk, vain muutamia luetellakseni. Voi elämä, miten paljon ideoita ja inspiraatiota sieltä sain!

Kaikkien yhteinen viesti oli, että katuruokakulttuuria pitää tukea. Katuruoka perustuu ruokakulttuureihin ympäri maailman, jotka sulautuvat aivan uudenlaisiksi herkuiksi pienissä pyörillä kulkevissa keittiöissä. Katuruuan koko idea on siinä, että se tulee yllättäen vastaan, se tehdään siinä silmiesi edessä ja saat sen käteesi höyryävänä ja herkullisena. Voit syödä ruuan heti tai viedä sen mukanasi. Katuruokaa ei voi kopioida ravintolan menulle. Se ei vain toimi.

Monet katuruokayrittäjät ovat pikkuhiljaa kasvattaneet yrityksistään kannattavia, ravintoloiksi saakka. Jotkut ravintolayrittäjät taasen, ovat siirtyneet ravintolanpitäjistä ruokarekkayrittäjiksi. Tukemalla katuruokakulttuuria luodaan myös uusia työpaikkoja ja vahvistetaan kunkin kaupungin omaa ruokamaailmaa. Katuruoka on se, joka tuo esiin voimakkaimmin uusia trendejä.

Tänään Helsingin Torikorttelit täyttyi katuruuasta ja ihmisistä. Aurinko paistoi, eikä yli tunnin jonotus tuntunut niin pahalta kuin voisi kuvitella. Parasta oli yhteisöllisyyden tunne ja yhteinen rakkaus hyvään ruokaan. Tosin, olisin mielelläni maistanut useampaakin ruokaa. Nyt jonottamisen ja isojen annosten vuoksi se ei ollut mahdollista. Ehkäpä ensi kerralla yrittäjät voisivat suunnitella tätä tapahtumaa varten pienempiä, nopeammin valmistuvia maistiaisia.Ei kommentteja: