Näistä tuli niin hyviä! Ja pastan tekeminen on niin helppoa! Suosittelen. Raviolien tekemiseen ei välttämättä edes tarvita pastakonetta.
Tässä lemppari sitruunaraviolien ohje. Kevään Kotoliving -lehdessä (lehtipisteistä) on lisää ideoita pastan värjäämiseen ja maustamiseen, sekä pari herkullista kastikereseptiäkin.
1-2 annosta
1,8dl durum vehnäjauhoja
1muna
1tl suolaa
1/2rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuoret
Täyte
1-2 annokseen
100g Ricotta juustoa
1 puska Tuore basilicaa
Merisuolaa
Mustapippuria
Kaada jauhot työtasolle ja muotoile keskelle kolo munia
varten.
Riko munat jauhojen keskelle.
Lisää suola, öljy ja mauste. Tässä tapauksessa 1/2 sitruunan kuoret.
Sekoita seos varovasti rikki haarukalla. Sekoita haarukalla
pyörivin liikkein, jotta jauhot pikkuhiljaa sekoittuvat munien joukkoon.
Kun seos on liian paksu haarukkatyöskentelyyn,
Ota kädet käyttöön. Vaivaa noin. 10min.
Lisää jauhoa tarvittaessa.
Tee taikinasta pallo anna olla n.20 min muovikelmuun käärittynä.
Tee täyte ravioleille:
Sekoita ricottaan silputtu yrtti ja mausteet.
Siirrä taikina jauhotetulle alustalle.
Vaivaa taikinaa lisää, kunnes se on tasainen ja taipuisa
lisäten tarvittaessa hieman jauhoja.
Kaulitse taikina n. Kahden-kolmen millimetrin paksuiseksi. Leikkaa
taikinasta pyörylöitä, vaikka lasia apuna käyttäen.
Laita täytettä teelusikallinen pyörylän keskelle. Kastele
sormenpää veteen ja kastele pyörylän puolikas reuna ja paina reunat yhteen
puolikuun muotoiseksi ravioliksi. Reunat voi koristella taikinaleikkurilla.
2 kommenttia:
Moikka!
Miten paistat raviolit? Laitatko oliiviöljyä/voita vielä raviolien päälle?
Terkuin Anu
No voi hyvänen aika... Sehän unohtui kokonaan! Eli raviolit keitetään kiehuvassa vedessä, johon on lisätty suolaa ja oliiviöljyä n.4min
Lähetä kommentti