tiistai 30. joulukuuta 2014

Kalkkuna leftovers -keitto




Jos joulustasi on kalkkunaa jäljellä, niin tätä kannattaa tehdä!
Jos kalkkunaa ei ole, broilerikin käy oikein hyvin. Vaikka maustamattomat suikaleet.
Tätä me syötiin eilen ja syödään tänäänkin uudenvuoden juhlia ja ruokia odotellessa.
Toissapäivänä tein kalkkunapyttipannua. Paistoin puikulaperunat voissa ja heitin sekaan kalkkunat ja basilican lehtiä, sekä vähän suolaa ja valkopippuria. Sekin oli ihan hyvää.

Kalkkunakeitto viidelle kahdeksi päiväksi

2 l Kanalientä
2,5 dl pienittyä kalkkunaa
1 palsternakka
1 porkkana
1 cm Inkivääriä raastettuna
1 tl kurkumaa
1 tl paprikaa
1,5 tl currya
2 tl rakuunaa
2 dl Kermaa
Suolaa

Keitä kanaliemi. Pieni kalkkunan liha ja paista rapeaksi oliiviöljyssä pannulla.
Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka. Kuori ja raasta Inkivääri.
Laita juurekset kanaliemeen ja mausta kurkumalla, paprikalla, currylla ja rakuunalla.
Keitä noin 20 minuuttia. Lisää kalkkuna ja kerma. Mausta suolalla tarpeen ja maun mukaan (1/2 tl). Anna muhia vielä 15 minuuttia.

Tulikin tässä mieleeni, että limen mehu voisi sopia hyvin keittoon. Vaikka puolikkaan limen, käsin puristettuna vähän ennen tarjoilua. Taidanpa tänään kokeilla.



2 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Testattiin tämä ja hyvää oli!

Prisca Leclerc kirjoitti...

Mahtava kuulla! Mies teki keiton aika lonkalta ja ainesten ja määrien nappaaminen siinä vauhdissa on hieman haastavaa!